bruidsmode

Wanneer we denken aan tradities omtrent een bruiloft, kunnen we er tientallen bedenken. Sommigen heel leuk en normaal, anderen eigenlijk heel ongewoon. De tradities die op een bruiloft terugkomen, verschillen vaak per land en cultuur. Alleen, waar staan deze tradities eigenlijk voor? Voor dit artikel gingen wij op zoek naar de betekenis van diverse tradities. We lichten er hier 3 voor je uit!

Ps. Ga je binnenkort trouwen en ben je nog op zoek naar een leuke bruidsmodezaak nabij Apeldoorn? Plan dan een afspraak bij Bruidshuis Dokter – de Graaf en vind de meest schitterende bruidsjurk van Hasselt, Apeldoorn en omgeving.

De taart aansnijden

Net zoals in films, is het ook op bruiloften hier een traditie om als bruid en bruidegom samen de taart aan te snijden. Tijdens dit gebeuren ligt de hand van de man bovenop en voer je elkaar na het snijden de eerste hap. Waarom we dit doen? De manier waarop de taart wordt aangesneden, staat symbool voor verbondenheid en de belofte om voor elkaar te zorgen.

Het bruidsboeket weggooien

Ook het weggooien van de bloemen is een eeuwenoude traditie. Alle vrouwelijke aanwezigen verzamelen zich in een grote groep achter de bruid. Die gooit vervolgens het bruidsboeket achterstevoren richting de groep. Degene die hem vangt heeft daarbij geluk. Volgens de traditie zal deze vrouw namelijk als eerstvolgende trouwen.

Rijstkorrels gooien

Deze traditie komt oorspronkelijk uit het verre oosten weg, maar ook in Nederland wordt hij tegenwoordig vaak gebruikt. Wanneer de bruiloft is afgelopen en het bruidspaar vertrekt, besprenkelen de gasten hen met rijstkorrels. Deze traditie staat daarmee symbool voor het toewensen van veel geluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *