wenkbrouwen

Communicatie is voor 55 procent non-verbaal. Onder non-verbale communicatie vallen bijvoorbeeld je lichaamshouding en gebaren. Ook de beweging van je wenkbrauwen is een vorm van communiceren. En juist omdat je dus zo veel communiceert met je wenkbrauwen, is het belangrijk om in ieder geval ervoor te zorgen dat ze er verzorgd uitzien.

Gerelateerde link:
wimperextensions cursus
wimperextensions Rotterdam

Stand van wenkbrauwen

Ten eerste zegt de stand van je wenkbrauwen veel over je uitdrukking. Je wenkbrauwen optrekken zorgt voor een verbaasde blik, terwijl het fronsen van je wenkbrauwen kan zorgen voor een verwarde of zelfs boze blik. Samen met je mond zorgen je wenkbrauwen dus voor de expressie van je gevoelens.

Kleur en vorm

Donkere wenkbrauwen kunnen zorgen voor een harde uitstraling. Let er dus op dat je je wenkbrauwen niet té donker maakt. Zoek een kleur die past bij je haarkleur, waardoor het natuurlijk oogt. Vaak wordt er geadviseerd om je wenkbrauwen twee of drie tinten lichter of donkerder te maken dan je haarkleur. De vorm van je wenkbrauwen kun je kiezen op basis van jouw gezichtsvorm. Bij een rond gezicht staan wenkbrauwen met een hoge boog goed, terwijl bij een lang gezicht rechte wenkbrauwen aanbevolen worden. Je kunt je laten adviseren door een expert, of je kan zelf op onderzoek uitgaan.

Verzorging

Een trend binnen de fashionwereld, is het laten groeien van je wenkbrauwen op een natuurlijke manier: vol en fluffy. Je kunt hierbij je wenkbrauwen omhoog borstelen, dit zorgt namelijk voor een optische eye lift. Mocht je niet van deze trend houden, kun je ervoor kiezen je wenkbrauwen te laten stylen. Er is een hele wereld aan wenkbrauwproducten: gels, potloden en verf. Ook hierbij geldt weer: ga je zelf aan de slag of laat je je wenkbrauwen in de watten leggen door een styliste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *