2 december 2021

De 3 beste stoffen voor zomerjurkjes

2 min read

Ga je zelf een zomerjurkje maken? Leuk! Dan zoek je natuurlijk een stof die lekker soepel valt en bovendien luchtig is. Er zijn nogal wat soorten te vinden op de stoffenmarkt, dus hoe vind je nou de beste stof zonder uren het net af te speuren? Daarom helpen we je een handje met de 3 (volgens ons) beste stoffen voor zomerjurkjes. Stof nodig? Deze koop je in een online stoffenwinkel!

Geen ranking

In deze lijst hebben we expres geen ranking toegepast. Wat de een belangrijk vindt aan eigenschappen voor een stof, kan voor de ander totaal anders zijn. Deze guide is puur voor jou als uitgangspunt, zodat je slechts uit 3 stoffen hoeft te kiezen in plaats van de tientallen of honderden soorten die verkrijgbaar zijn. Anyway, here we go!

Zijde

Deze zeer sterke stof is erg goed in het absorberen en wegwerken van overmatig vocht. Dat is iets waar we in de zomer allemaal wel eens baat bij hebben. Zijde heeft ook een luxe uitstraling en voelt lekker zacht en glad aan. Het wordt vooral gebruikt om avondjurken mee te maken.

Satijn

Satijn noemen we ook wel het polyester zusje van zijde. De stof is glanzend en valt soepel. Bovendien is deze stof vrij makkelijk te verwerken tot bijvoorbeeld galajurken, bruidsmode en natuurlijk zomerjurkjes!

Viscose

Als er een stof geschikt is om te dragen bij warm weer, dan is het wel viscose. Viscose is luchtig en soepel. Hierdoor is de stof supergeschikt voor rokken en jurkjes, of natuurlijk zo’n heerlijke maxi-dress. Niet voor niks zijn er zoveel zomerse kleuren en dessins verkrijgbaar, met bloemen, dieren, dots en nog veel meer.

Wat vind jij?

We zijn erg benieuwd wat jij de beste stoffen vindt voor zomerjurkjes en andere summer wear. Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *