2 december 2021

Een gekleurde trouwjurk? Waarom niet?!

2 min read

Ga je binnenkort trouwen en zijn de voorbereidingen begonnen? Geweldig! Als aanstaande bruid is het eerste waar je aan denkt natuurlijk: de trouwjurk. Er zijn zoveel stijlen en ontwerpen te vinden, dat het je wit voor de ogen wordt. Maar móet je trouwjurk eigenlijk wel wit zijn? Misschien zien jullie jezelf helemaal niet zo zwart-wit en willen jullie een beetje kleur geven aan jullie bruiloft! Dit inspiratie-artikel wordt je aangeboden door bruidswinkel The New Bride.

De witte traditie

Trouwen in het wit, waarom doen we dat eigenlijk? Van oorsprong geeft wit de zuiverheid van de bruid weer. De familie ‘gaf’ de bruid aan de andere familie en liet met de witte jurk zien dat ze nog onbezoedeld was. Die gedachte is in het moderne Nederland niet meer aan de orde, maar wit nog steeds de populairste kleur voor trouwjurken, vanuit de traditie, omdat we het bij een huwelijk vinden passen of gewoon omdat we het mooi vinden. Gelukkig hebben we tegenwoordig de vrijheid om ons te presenteren zoals we willen. Voel jij je lekkerder in een fleurige outfit? Ga dan gewoon voor een gekleurde trouwjurk!

Meer kleur aan je bruiloft

Net als dat een trouwjurk niet wit hoeft te zijn, is het voor de bruidegom allang geaccepteerd om iets anders dan zwart te dragen. We zien zelfs meer gekleurde dan zwarte trouwpakken. Dat is ook wel zo vrolijk! Mag het van jullie nog wel wat kleurrijker? Dan zijn er nog veel meer manieren om kleur te geven aan jullie bruiloft. Vraag de gasten bijvoorbeeld om zich vooral fleurig aan te kleden. Wat betreft de aankleding van de zaal kun je ook genoeg doen. Tafelkleden, bloemen op tafel, de trouwauto, je kunt het zo bont maken als je zelf wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *