25 januari 2022

Gaat u een kast op maat bestellen? Denk dat hierover na!

2 min read

Veel mensen dromen ervan om ooit een inloopkast in huis te hebben. In films en series ziet u vaak de mooiste kasten voorbijkomen, maar hoe realistisch is het om zelf zo’n kast te hebben? In dit artikel zetten wij een aantal belangrijke zaken op een rij om rekening mee te houden voor wanneer u overweegt een kledingkast op maat te nemen.

Wilt u een open of dichte kast?

Ten eerste is het belangrijk om na te denken over of u een open of dichte kast wilt. Allebei de opties hebben hun eigen voordelen. Een open kast geeft het gevoel dat de ruimte waar de kast in staat groter is, zeker wanneer de kast dezelfde kleur is als de muren. Daarnaast is het fijne van een open kast dat u meteen al uw kleding ziet, en dus wordt het uitzoeken van een outfit een stuk gemakkelijker! Het nadeel van een open kast is echter dat het soms wat rommelig kan ogen, voornamelijk wanneer de kast niet in een lege ruimte staat maar bijvoorbeeld in de slaapkamer. Daarnaast kan het zijn dat wanneer uw open kast in een ruimte staat waar veel daglicht binnenkomt, uw kleding gaat verkleuren, en dat is natuurlijk zonde.

De voordelen van een dichte kast zijn voornamelijk dat de kast ten eerste veel rustiger zal ogen. Dit is dus fijn wanneer de kast verder in een volle ruimte staat of bijvoorbeeld in slaapkamer staat. Daarnaast ziet niet iedereen waarvan u het niet wilt meteen uw kleding wanneer zij de ruimte stappen. En vergeleken met een open kast is het grote voordeel toch wel voornamelijk dat uw kleding mooier blijft in een dichte kast. Het kan namelijk niet verkleuren door de kast, en er komt bijvoorbeeld ook geen stof in de kast.

kledingkast

De indeling van de kast

Daarnaast is de indeling van de kast natuurlijk enorm belangrijk. Het is vooral belangrijk om te starten met te bedenken hoe u de kast in de kamer wil zetten, en hoe breed en hoog de kast wordt. Zo heeft u al een idee van hoe het frame van de kast eruit zal zien, in wat voor hoek de kast eventueel staat en hoe groot de kast is. Daarnaast is het belangrijk om na te denken hoe u de indeling van de binnenkant van de kast voor u ziet. Wilt u bijvoorbeeld vooral veel ruimte om kleding op te hangen aan kledinghangers? Of wil u uw kleding juist liever neerleggen op planken? Wilt u daarnaast nog speciale toevoegingen, zoals een broeken- of schoenenrek? Dit alles zijn dingen om over na te denken wanneer u uw kast vormgeeft.

Op zoek naar een kast op maat? Kijk dan eens op www.elkekastopmaat.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *