2 december 2021

Gemakkelijker afvallen met keto dieet

2 min read

De zomer komt eraan en dat betekent dat we allemaal weer lekker in ons vel willen zitten als we minder kleding aan hebben. Dus we zullen hard moeten werken om de corona kilo’s weer kwijt te raken. Een zeer belangrijk aspect van afvallen is natuurlijk het dieet. Een van de meest effectieve diëten die er is, is het Keto dieet, ofwel een koolhydraat arm dieet. Het ketogene dieet staat erom bekend heilzaam te zijn op veel gebieden van gezondheid en geneeskunde. Van gewichtsverlies tot verminderde eetlust tot verminderde ontsteking tot verbeterde cardiovasculaire gezondheid, het ketogene dieet is veel meer dan een snel afvallen dieet. In feite is het meer een verandering van levensstijl, met voordelen die veel groter zijn dan gewoon er goed uitzien in een badpak.

Afvallen

Gewichtsverlies is waarschijnlijk het meest genoemde gezondheidsvoordeel van het ketogene dieet. Met keto is gewichtsverlies echt en effectief om één simpele reden: het helpt mensen om over te schakelen van een koolhydraatverbrandend dieet naar een vetrijk, vetverbrandend dieet. Een dieet met veel koolhydraten veroorzaakt een opgeblazen gevoel, gewichtstoename en een slechte gezondheid en is afhankelijk van koolhydraten voor energie. Een vetrijk, matig eiwitrijk en zeer koolhydraatarm dieet remt je eetlust, laat je eten tot je verzadigd bent en verbrandt vet uit je lichaam en je voedsel voor energie.

Of je nu fit, een beetje uit vorm of echt zwaar bent, een ketogeen dieet kan meer doen dan je helpen een streefgewicht te bereiken of te behouden door middel van een dieet; het kan uw risicofactoren voor aan obesitas gerelateerde ziekten en aandoeningen verminderen. Denk hierbij aan obesitas en hartaandoeningen, maar ook diabetes.

Ziekte voorkomen

Studies hebben nu aangetoond dat het dieet voordelen kan hebben voor een groot aantal verschillende gezondheidsproblemen:

  • Hartziekte. Het ketogene dieet kan helpen bij het verbeteren van risicofactoren zoals lichaamsvet, HDL (goed) cholesterolgehalte, bloeddruk en bloedsuikerspiegel.
  • Kanker. Het dieet wordt momenteel onderzocht als een aanvullende behandeling voor kanker, omdat het de tumorgroei kan vertragen.
  • Ziekte van Alzheimer. Het keto-dieet kan de symptomen van de ziekte van Alzheimer helpen verminderen en de progressie ervan vertragen.
  • Epilepsie. Onderzoek heeft aangetoond dat het ketogene dieet het aantal aanvallen bij kinderen met epilepsie aanzienlijk kan verminderen.
  • Ziekte van Parkinson. Hoewel er meer onderzoek nodig is, bleek uit één onderzoek dat het dieet de symptomen van de ziekte van Parkinson hielp verbeteren.

Beginnen met eiwitrijke dieet producten en koohydraatarme maaltijdvervangers is daarom een goede optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *