25 januari 2022

Hoe houd ik mezelf warm in de winter?

2 min read
winter

Je kent het gevoel misschien wel: Je stapt naar buiten in de winter om je boodschappen te doen en je hebt het verschrikkelijk koud. Je had ook nog zin in een lekkere wandeling maar die sla je met dit weer toch maar even over. Wat kan je doen tegen deze kou om het ook in de winter aangenaam te houden om naar buiten te gaan? In deze blog leggen wij het je uit!

Zorg voor warme voeten

Wanneer je aan het wandelen bent is er niks zo vervelend als koude voeten. Dit is erg makkelijk te voorkomen. Schaf een paar waterdichte en warme schoenen aan en de eerste stap in gezet. Vaak denken mensen er niet aan maar ook sokken zijn erg belangrijk. Investeer bijvoorbeeld in goede bamboe sokken. Bamboe neemt tot 4x zoveel vocht op dan katoen. Je voeten zullen dus veel droger en warmer aanvoelen. Daarnaast kan je je nieuwe bamboe sokken nog vele winters gebruiken. 

Zorg voor laagjes kleding

Het dragen van meerdere laagjes is erg belangrijk om het warm te houden op koude winterdagen. Investeren in een thermoshirt, een wollen trui, lange mouwen shirts of een waterdichte jas kan daarom ook geen kwaad. Ook je benen moet je niet vergeten. Een thermobroek, regenbroek of skibroek is zijn erg goede opties om deze warm te houden.

Neem het juiste eten en drinken mee

Naast kleding is ook voeding belangrijk. Voordat je vertrekt is het goed om je eten even goed door te nemen. Neem bijvoorbeeld een thermoskan mee met kokend water en eten met veel calorieën. Je lichaam gebruikt voor energie op koude momenten en kan dus wel een boost gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *