25 januari 2022

Leren broek voor elke modebewuste vrouw

2 min read

Wie één keer een damesbroek van echt leer heeft gedragen wil niet anders meer. Hoewel je misschien verwacht dat een broek van leer stijf en stug is kom je al snel tot de ontdekking dat het leer zich volledig aanpast aan de vormen van je lichaam en ademt als een tweede huid. Super comfortabel dus, modieus en duurzaam. Zo’n damesbroek van echt leer mag eigenlijk in geen enkele kledingkast ontbreken.

Modieus en multifunctioneel

Echt leer is zeker niet goedkoop maar aan de andere kant wel super duurzaam. Het is dus echt een aanrader om een dames broek van echt leer aan te schaffen. Wanneer je hem goed onderhoudt heb je een ideaal kledingstuk voor jaren. Uit de mode raakt leer nooit en bovendien is het ideaal om te combineren met andere items die je al in je kledingkast hebt. Wat dacht je van een leren broek voor dames gecombineerd met een heerlijke oversized trui en sneakers? Combineren met een leuke blouse en pumps kan ideaal zijn voor een avond uit. 

Leren broek schoonhouden

Je jeans gaan regelmatig de wasmachine in om ze weer fris te maken. Kan dat ook met leer? Jazeker, een leren broek kan gewassen worden in de wasmachine mits je enkele voorzorgsmaatregelen treft en de leren broek niet meer wast dan echt nodig. Een leren broek wassen is soms noodzakelijk, maar liefst zo weinig mogelijk. Allereerst moet je weten hoe je jouw leren broek moet behandelen. Dat staat dus op het etiket. Te vaak wassen is niet aan te raden voor een leren broek maar we snappen dat je hem wel fris en netjes wilt houden. Als er oppervlakkige geurtjes aan de leren broek zitten zoals bijvoorbeeld rook hoeft je leren broek niet direct de wasmachine in. Hang hem, voordat je gaat douchen, op een kledinghanger in de douche. De stoom van het warme douchewater zal oppervlakkige geurtjes direct laten verdwijnen. 

Toch de wasmachine in

Wanneer het toch noodzakelijk is dat je de leren broek gaat wassen in de wasmachine zijn hier enkele tips om rekening mee te houden.

  • Draai het kledingstuk binnenstebuiten voor je het in de machine doet;
  • Zorg dat er zich geen scherpe delen meer bevinden in de broek;
  • Gebruik van een waszak wordt aangeraden ter bescherming van het leer;
  • Was een leren kledingstuk liefst alleen samen met ander leer;
  • Gebruik een klein beetje mild wasmiddel of babyshampoo;
  • Was niet warmer dan 30 graden en centrifugeer niet;
  • Laat na het wassen de kleding aan de lucht drogen, liefst buiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *