2 december 2021

Leren handschoenen heren

2 min read
leren handschoenen heren

In het bezit van mooie leren herenhandschoenen? Lees onze verzorgingstips!

Wanneer je in het bezit bent van een mooi setje leren handschoenen heren, dan is het logisch dat je daar zuinig op bent. Leren handschoenen zijn namelijk relatief kostbaar en vormen een waardevolle aanvulling op je totale outfit en verschijning. Ondanks dat weten veel mensen niet precies wat eigenlijk de beste manier is om je leren handschoenen te verzorgen. Daarom verstrekken we hieronder een aantal belangrijke tips die ertoe bijdragen dat je handschoenen zo lang mogelijk mee gaan.

Wassen en drogen

Je handschoenen zullen na verloop van tijd ongetwijfeld een beetje vies worden. Als dat het geval is, is de verleiding misschien groot om ze in de wasmachine te wassen. Dat is echter ten stelligste af te raden. Wassen in de wasmachine en wassen met chemicaliën komt het leer namelijk zeker niet ten goede. Je kunt je handschoenen dan ook beter simpelweg met een vochtige doek schoonschrobben. Raadzaam is dit vaak te doen, zodat je handschoenen nooit echt vuil worden. Het eventuele drogen kun je vervolgens het best gewoon op kamertemperatuur doen, en dus niet in de buurt van bijvoorbeeld een radiator.

Aan- en uittrekken

Bij leren handschoenen is het belangrijk op welke manier je deze aan- en uittrekt. Zo kun je leren handschoenen het best aan doen door eerst je vingertoppen tegen de uiteinden aan te houden en je handschoenen vervolgens over je hand te laten glijden. Bij het uittrekken is het essentieel dat je erop let dat je niet aan de zijnaden of aan de split trekt.

leren handschoenen heren

Opbergen

Wat betreft het opbergen van je leren handschoenen bevelen we aan dit eenvoudigweg in je slaapkamer of in de woonkamer te doen. Hoe dan ook is een opbergplek op kamertemperatuur en een niet te hoge luchtvochtigheid het best.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *