2 december 2021

Tips voor het kopen van een scooter

2 min read

Als je geen auto hebt en ook niet altijd wilt fietsen, is het kopen van een scooter een ideale oplossing. Zo kun je toch langere afstanden afleggen in een korte tijd en hoef je zelf weinig inspanning te leveren. Ook is het onderhoud van een scooter relatief goedkoop én je kunt deze makkelijk ergens kwijt. Maar waar moet je nu op letten als je een scooter gaat kopen? Er zijn immers zo onwijs veel soorten. Wij vertellen het je graag!

Waarvoor ga je de scooter gebruiken?

Het eerste wat je jezelf moet afvragen voordat je een scooter koopt is waarvoor je deze wil gaan gebruiken. Zo kun je een scooter hebben puur voor de fun om af en toe te rijden, maar het kan ook zo zijn dat dit je dagelijkse vervoermiddel is. Wellicht moet de scooter dan aan hele andere eisen voldoen. Als je echt afhankelijk bent van de scooter en deze vaak gaat gebruiken, is het goed om een scooter te kiezen die beschikt over een A-merk. Zo weet je zeker dat je een goede kwaliteit scooter hebt en dat deze ook bestand is tegen bijvoorbeeld lange afstanden en slecht weer. Het wil niet zeggen dat niet elke scooter hier tegen kan, maar met onbekende merken weet je soms niet wat de kwaliteit is. Kan geen kwaad om dit goed uit te zoeken dus!

Soort scooter

Verder zijn er veel soorten scooters waar je uit kunt kiezen. Je hebt bijvoorbeeld bromscooters en snorscooters. Het verschil tussen deze twee is het aantal kilometers per uur dat ze rijden. Zo moet je bij een bromscooter een scooterhelm kopen, aangezien deze meer dan 45 km per uur gaat. Een snorscooter daarentegen gaat slechts 25 km per uur. Hiernaast zijn er scooters die op benzine rijden of elektrisch. Als je veel lange afstanden moet rijden is een benzinescooter het meest interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *