2 december 2021

Vegan schoenen: wat zijn dat?

1 min read
vegan schoenen

Vegan zijn is een levensstijl waar steeds meer mensen zich aan conformeren. Gek is dat niet: het is beter voor de wereld, voor dieren en voor het klimaat. Vegan zijn is dus een mooie stap in de richting van een betere wereld. Maar als je helemaal vegan wil zijn moet je meer doen dan veganistisch eten. Vegan schoenen kopen is bijvoorbeeld een goede volgende stap.

vegan schoenen

Waarom vegan schoenen?

Wanneer we veganistisch eten dan eten we geen dierlijke producten. Dat is al een goede stap. Maar er worden nog veel meer producten gemaakt van dierlijke stoffen. Als je echt het beste met de dieren voor hebt dan moet je dus langzaam je hele levensstijl uitbreiden naar een vegan levensstijl en dat begin bij schoenen. Schoenen worden vaak gemaakt van leer en leer is gemaakt van dieren. Het is echter met moderne stoffen en technieken helemaal niet nodig om nog steeds alles van leer te maken. Vegan schoenen zijn dus bijvoorbeeld gemaakt van katoen of canvas. Dat zijn stoffen waar geen dierlijke producten voor gebruikt zijn.

vegan schoenen

Een hip paar schoenen

Ben je bang dat vegan schoenen er niet uit zien? Gelukkig is het tegendeel waar! Veel mensen lopen al op vegan schoenen en daarom is het aanbod erg groot tegenwoordig. Of je nu houdt van een goede sneaker of een stevig paar laarsjes: er is altijd wel een vegan versie te vinden. Speur het internet af of laat je adviseren door anderen die al op vegan schoenen lopen in het dagelijks leven.