Ben je veel bezig met zware machines en ben je bang voor ernstige ongevallen die je voor langere tijd uit de actie kunnen nemen? Misschien doet je bedrijf hier al iets tegen, maar niet genoeg. Veel dingen kun je van zelf al doen om ongevallen te vermijden. Wat jij allemaal kunt doen hebben wij in deze blog even samengevoegd. Zo kun je een voorbeeld op je werkvloer zijn en meer veiligheid inspireren.

Een goed paar schoenen

Als je met zware machines werkt, is de kans heel erg groot dat gereedschappen wel is naar beneden vallen. Hier zijn je voeten in gevaar en kan een zware machine je meerdere weken uit gevecht zetten. Het is dus een goed idee om een goed paar schoenen te hebben. Deze moeten stevig zijn om ook zware dingen af te weren. Grisport schoenen zijn hier ideaal voor.

Overige kleren

Niet alleen een goed paar schoenen kan helpen. Ook een goede werkbroek kan erg handig zijn. Zulke broeken gaan niet snel kapot en zitten comfortabel. Een helm moet je waarschijnlijk al van je bedrijf dragen, maar een geel fluo hesje is niet overal verplicht. Een fluo hesje is erg handig, omdat iedereen je goed kan zien. Zo kun je gemakkelijk ongevallen vermijden.

Zet je in voor meer veiligheid

Meer veiligheid op de werkvloer begint bij jezelf, maar zet je ook in bij het bestuur om bijvoorbeeld strengere regels te krijgen om nog meer veiligheid te kunnen garanderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de regel om de werkvloer altijd proper achter te laten of het dragen van bedrijfskleding verplicht te maken.