Fournituren

Poloshirts zijn zeer populaire kledingstukken. Zowel voor sporters als voor vrijetijdskleding zie je het poloshirt steeds meer voorbij komen. Ooit ontworpen door René Lacoste, de Franse tenniskampioen. Samen met een vriend bracht hij in begin jaren 30 zijn eerste poloshirt op de markt. Je herkent het logo met de kleine krokodil vast ook uit duizenden. Inmiddels hebben bijna alle bekende merken van sportkleding een eigen lijn met poloshirts voor diverse sporten. Maar waar let je nu op bij het kopen van een poloshirt?

Alleen om te sporten of ook in vrije tijd?

Bedenk van te voren of je het poloshirt gaat gebruiken om in te sporten of dat je het vooral wil dragen tijdens de vrije tijd besteding. Specifieke sport poloshirts zijn vaak duurder omdat ze van speciale stoffen zijn gemaakt die zweet goed kunnen afvoeren. De stof bepaalt voor een groot gedeelte de kwaliteit van de poloshirts. Veel vrijetijds polo’s zijn gemaakt van katoen. Heerlijk om te dragen en gemakkelijk te onderhouden. Een poloshirt dat gemaakt is om te gebruiken tijdens het sporten heeft antitranspiratie mogelijkheden met namen als Dry fit of Clima Cool.

Een budget shirt of merk poloshirt

Poloshirts zijn verkrijgbaar in zeer veel prijsklassen. Het standaard katoenen poloshirt is daarbij het goedkoopste. Veel meer dan 10 tot 15 euro betaal je hier niet voor. Dat is anders wanneer je een merk poloshirt koopt. Dan ben je al snel tussen de 50 en 60 euro kwijt per shirt. Uiteraard is de kwaliteit van deze duurdere merkshirts wel vele malen beter dan de katoenen shirts en daarom zullen dergelijke shirts veel langer mooi blijven. Er is dus voor elk budget wel een poloshirt beschikbaar, aan jou de keus of je gaat voor kwantiteit of kwaliteit.

Combineren met poloshirts

Steeds meer sporters zie je hun sport poloshirt ook combineren met vrijetijdskleding. Dat kan ook prima. Ook de duurdere sport poloshirts zijn vandaag de dag uitstekend te combineren met fijne zomerse vrijetijdskleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *