Fournituren

Wanneer je in een hobbywinkel komt of stoffenwinkel zie je al snel een duur woord staan, fournituren. Je bedenkt je al snel wat dit nu met naaien of borduren heeft te maken. Het zijn artikelen die je nodig hebt om mee te kunnen naaien, knopen, draden, ritsen, spelden zijn bijvoorbeeld producten die onder deze categorie vallen. Bij de stoffenkraam.nl vind je een uitgebreid assortiment van deze artikelen, knopen vallen ook onder de categorie. Vilt valt ook onder de groep fournituren en is een populair product wat tegenwoordig veel wordt gebruikt. Vilt is verkrijgbaar in verschillende formaten en diktes en wordt voor heel veel dingen gebruikt. Het materiaal is in vele verschillende kleuren verkrijgbaar.

Fournituren

Ook voor buitengebruik

Fournituren worden niet alleen gebruikt om mee te borduren of naaien, maar wist je dat ze ook goed van pas kunnen komen in de outdoorwereld? Repareren van bepaalde artikelen is zeer goed mogelijk, het is niet alleen leuk om te doen maar heel vaak ook nog goedkoper ook. Je hebt niet alleen meer eer van je werk, voor je bankrekening is het ook beter. Fournituren kunnen worden gebruikt voor verschillende dingen buiten, denk hierbij aan je visgerei, je tent, caravan, boten en zonneschermen. Op deze manier zijn er ontelbare situaties waar je de middelen kunt gebruiken, loop eens binnen bij stoffenkraam.nl en je vindt zeker het product waar jij naar op zoek bent. Wanneer je slim nadenkt zal je zien dat de producten vele malen goedkoper zijn dan naar een officiƫle merk winkel te gaan.

Fournituren

Verschillende soorten ritsen

Een van de bekendste fournituren, en een van de meeste gebruikte zijn de ritsen. Overal gebruiken we ritsen voor, je broek, een sierkussen maar ook de kussens in de caravan om op te zitten. Deelbare ritsen worden gebruikt als deze veel spanningen moeten verdragen, wat vaak wordt vergeten is dat het gewicht van de persoon ook nog op de rits komt te staan. Schenk aandacht aan het formaat van de rits, heb je niet het goede formaat dan is het niet eenvoudig om erin te doen of er weer uit te halen. Kies er eerder voor om een iets te lange rits te nemen, je kunt de rits dan weg laten vallen in het kussen. Een te korte rits kun je niet zomaar even uithalen, in veel gevallen moet je dan helemaal opnieuw beginnen met je naaiwerkje.