2 december 2021

Wat zijn de voordelen van een pyjama?

2 min read

Sinds de pandemie werken veel vanuit huis. De één vindt dit fijn en de ander kan niet wachten tot hij of zij weer naar kantoor mag. Voor de thuiswerkers onder ons is het waarschijnlijk heel herkenbaar. “De ene naar de andere Teams-meeting.” Het voordeel van thuiswerken is dat je meteen uit je bed stapt en binnen een minuut al bij je werkplek bent. Hoe lekker is het dat je jouw ‘cosy’ huispak nog kan aanhouden. De kachel lekker aan in combinatie met een lekkere warme trui of huispak. Niet hoeven na te denken over welk overhemd je deze dag weer moet aan doen. Een groot voordeel dus, als je het ons vraagt. In dit artikel lees je wat de voordelen zijn van nachtmode en waarom het steeds populairder wordt.  

Nachtkleding wordt steeds modieuzer 

Ja, je hoort het goed; nachtkleding wordt steeds modieuzer. Steeds meer ochtendjassen, joggingbroeken en huispakken zijn stylish en trendy. Niet gek dat nachtkleding de modetrend domineert, wat zich resulteert in dat veel mensen nachtkleding gewoon overdag dragen. Even snel naar de supermarkt met je ‘comfy’ huispak, of lekker die knusse joggingsbroek de hele dag s nachtkleding dan ook echt gericht op functionaliteit. Je kocht alleen een nieuwe pyjama als deze na 5 of 10 jaar was stukgegaan. De stoffen van de nachtkleding waren vroeger dan ook minder goed als nu. Tegenwoordig zijn de huizen goed geïsoleerd en verwarmd, waardoor de functionaliteit van de pyjama zich wat achterwege laat. Vroeger was dit wel anders, en kochten mensen dit kledingstuk echt om het lichaam op peil te houden. Nu pak je tegenwoordig een extra fleece of zet je de verwarming nét even een graad hoger. Hedendaags wordt nachtkleding eerder als ‘lekker makkelijk’ ervaren dan als echt functioneel. Even snel de krant pakken in je ochtendjas of even snel een plasje plegen met een warme trui.  

Draag jij ‘s nachts nachtkleding? 

De discussie dat al eeuwen gevoerd wordt; slaap jij naakt of met nachtkleding? Is naakt slapen beter of juist niet? Men zegt weleens dat naakt slapen beter is voor de hygiëne. Het is geen bewezen feit, en jij bepaalt zelf wat voor jou het meest comfortabel is. Eerlijk gezegd is het ook een kwestie van wat je gewend bent. Slaap je vanaf jongs af aan al in een pyjama? Blijf dit lekker doen.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *