Veja sneakers

Ze zijn nog nooit zo populair geweest als nu: Veja sneakers. Het is een speciaal soort schoen dat je niet zomaar in elke winkel kunt vinden. Toch weten mensen ze te vinden en worden ze steeds meer gedragen. 

Wat is Veja?

Veja is het bedrijf dat verantwoordelijk is voor deze bijzondere schoen. De sneakers van Veja zijn gemaakt van biologisch katoen, van wild rubber uit het Amazonegebied in Brazilië en uit plantaardig gelooid leer en van gerecyclede plastic flessen. Veja sneakers worde in het geheel gemaakt in Noordoost Brazilië, in de buurt van Porto Alegre. Daar werkt Veja innig samen met een coöperatie van katoenboeren en draagt het zorg dat de fabrieksarbeiders goed betaald worden en onder normale omstandigheden hun werk kunnen doen.

Veja sneakers

Populair bij verantwoorde mensen

Wie vegan is of op een andere manier bewust bezig is met de wereld om zich heen heeft aan Veja een goede. Deze schoenen zijn verantwoord en worden bovendien op een eerlijke manier geproduceerd. Niemand in het proces is uitgebuit en er zijn geen dieren die onnodig hebben moeten lijden om de schoen te maken. Het is in ons consumentengedrag belangrijk om stil te staan bij dit soort zaken want alleen door niet meer te consumeren op die manier kunnen we de wereld veranderen. 

Veja sneakers

Online kopen

Veja sneakers kun je niet zomaar in een winkel vinden zoals je eerder al hebt kunnen lezen. Je bestelt ze echter wel gemakkelijk online. Dan hoef je ook de deur niet uit en kun je gelijk meerdere paren bestellen als je wil.